Red Dot Design Award

Cube Climbing Wall

Cube Climbing Wall | Red Dot Design Award

Back Download

Each city has its landmark sculpture, and for Nagoya City in Japan, this is the Cube Climbing Wall. The wall is located in one of the city’s theme parks. Its design is both functional, sustainable and sculptural. Made of concrete, the cube provides ample climbing surfaces that are aesthetically pleasing at the same time. The cube is divided into 5 horizontal layers that are rotatable to provide different climbing experiences. Furthermore, the solar panel installed at the top of the cube provides the power necessary for the mechanism to rotate the cube automatically from time to time.

Red Dot Design Award

Credits
  • Company:
    Hefei Tai Xin Electric Co., Ltd, China
  • Team Lead:
    Zha Xiao
  • Design:
    Hao Hao, Jiang Jian-Feng, Li Rong, Li Yi, Liu Hui, Qian Cheng, Xu Bo