Red Dot Design Award
Hairdressing Brand Store, Visual Merchandising

Layer-up

Layer-up | Red Dot Design Award

Back Download

This design for a hairdresser brand places a bright yellow sculptural staircase centre stage. Constructed as a transparent “installation”, it bridges a large vertical distance by adding an extra platform to expand functionality. Used to fulfil versatility, the design features steel bars that serve as a railing, allow air movement and avoid visual obstruction. Standing out against the walls, floors, ceilings and functional furnishings in black and dark grey, the staircase creates a sharp-coloured visual focus with an intense urban feel.

Red Dot Design Award

Credits
  • Client:
    Tianhouzhan Shuangzhi Media, Putian, China
  • Design:
    Wusun Space, Quanzhou, China
  • Creative Direction:
    Zhenliang Xu
  • Technical Direction:
    Dejuan Li
Layer-up | Red Dot Design Award
Layer-up | Red Dot Design Award