Red Dot Design Award
Exhibition Design

Vianden Castle Visitor Centre

Vianden Castle Visitor Centre | Red Dot Design Award

Back Download

The visitor centre was developed as the heart of the didactic approach to Vianden Castle in Luxembourg. Black cubic exhibition furniture with yellow-luminous accents lead over the historical excavation field on newly designed levels. A “Century Trail” invites visitors to become immersed in the historical sections of the castle, comprising a children’s track and also an expert one that both utilise drawers, audio and video along the trails. Touchscreen stations allow visitors to experience fragments of the foundation interactively and to learn more about the construction periods of the castle.

Red Dot Design Award

Credits
  • Client:
    Denkmalamt Luxemburg Service des Sites et Monuments nationaux, Luxembourg
  • Design:
    res d Design und Architektur GmbH, Cologne, Germany
  • Photography:
    Simon Vogel Cologne, Germany
Vianden Castle Visitor Centre | Red Dot Design Award
Vianden Castle Visitor Centre | Red Dot Design Award
Vianden Castle Visitor Centre | Red Dot Design Award