Red Dot Design Award
Microsite

VS – Das Klassenzimmer (Schulmuseum) VS – The Classroom (School Museum)

VS – Das Klassenzimmer (Schulmuseum) VS – The Classroom (School Museum) | Red Dot Design Award

Back Download

Accompanying the permanent exhibition at the VS School Museum in Tauberbischofsheim, Germany, this microsite presents the “digital classroom” as cultural history. Historical photographs, drawings and film documents explain the development of the classroom from the end of the nineteenth century to the present day. Users discover innovations within the school system and gain insight into the collaborations of pioneering designers over the last 100 years. Individual exhibits and architectural models are visualised from a 360-degree view.

Red Dot Design Award

Credits
  • Client:
    VS Vereinigte Spezialmöbel­fabriken GmbH & Co. KG, Tauberbischofsheim
  • Design:
    Zum Kuckuck / Büro für digitale Medien, Würzburg
  • text:
    Josef Mang
  • consulting on design history:
    Dr. René Spitz
VS – Das Klassenzimmer (Schulmuseum) VS – The Classroom (School Museum) | Red Dot Design Award
VS – Das Klassenzimmer (Schulmuseum) VS – The Classroom (School Museum) | Red Dot Design Award