Red Dot Design Award
Viewing Pavilion

WaterWalk

WaterWalk | Red Dot Design Award

Back Download

“WaterWalk” is a sculpture and viewing pavilion on Jebu Island, South Korea, that is well known for its sea-parting phenomena twice a day. Positioned in the sea, at the starting point of this sea road, the sculpture serves as a gateway. At high tide, the deck of the sculpture touches the water surface, giving visitors an impressive experience as if walking over water. At low tide, the viewing pavilion allows one to observe the sea road appearing like vast mud flats. Built as a 44-metre-long and 10-metre-high structure, it is camouflaged with an undulating anodised aluminium surface. Seamlessly integrat-ing into the surroundings, it reflects and projects the changing elements of the environment, such as the weather and the tide.

Red Dot Design Award

Credits
  • Client:
    Municipality of Hwaseong City, South Korea
  • Design:
    SOAP Design Studio, Seoul, South Korea
  • Graphic Design:
    Rahui Kwon SOAP Design Studio
  • Photography:
    PACE Studio Seoul, South Korea
  • Project Management:
    Dongsun Chang Space of Design and Architecture Hwaseong City, South Korea
WaterWalk | Red Dot Design Award
WaterWalk | Red Dot Design Award
WaterWalk | Red Dot Design Award