Private Living Space

A Scene of Woods

Back

The airy path to this building is framed by water. Plenty of greenery and rocks that appear to be randomly placed give it a natural feel. The pointed roof reveals an ingenious construction of criss-crossing wooden beams. The entrance door is made of cedar wood and surrounded by a lot of glass to allow natural light to enter into the building. In order to create a type of courtyard, the roof includes a square opening. A tree planted in the courtyard grows up through this opening.

Credits
  • Client:
    C-J Construction and Development Ltd., Taichung City, Taiwan
  • Design:
    Sun-Life Interior Design, Sheng-Hsin Hsu, Taichung City, Taiwan National Taiwan University of Science and Technology, Prof. Yeng-Horng Perng, Taipei City, Taiwan

Statement by the Jury

The design with wood, glass and green plants creates a natural look that radiates tranquillity and serenity in the middle of an urban setting.