Red Dot Design Award
Retail Shop

G2G Shop – A Mini Mill within The Mills

G2G Shop – A Mini Mill within The Mills | Red Dot Design Award

Back Download

This retail interior combines a sales room with a production site. The G2G shop allows customers to see how new clothes are made from old ones in a glassed-in area framed by container elements. The double-glazing shields the retail space from noise and simultaneously ensures good visibility of the production process. The design pays tribute to both old and new building elements, for example by using traditional metal gates to flank the shopfront. Pillars inside have been left untouched to reflect the design philosophy “old is old, new is new”.

Statement by the Jury

The design of the G2G shop is impressive for the successful transformation of an old building into a modern commercial and production space.

Red Dot Design Award

Credits
  • Client:
    The Hong Kong Research Institute of Textiles and Apparel, Hong Kong
  • Design:
    Design Department, Ray Zee Nan Fung Group, Hong Kong
G2G Shop – A Mini Mill within The Mills | Red Dot Design Award
G2G Shop – A Mini Mill within The Mills | Red Dot Design Award