Private Living Space

Manifestation of Memories

Back

Inspired by four sisters’ reminiscence of their mother, this interior design was conceived to express the family memories present in a house. To achieve this, the floor plan is somewhat out of the ordinary. There is a long corridor directly behind the entrance. This hallway leads into a communal space that is surrounded by four rooms. On the first floor, the rooms evoke familiarity: an open-plan kitchen and a living room with a veranda. The wide use of wood in the interior design recalls memories of childhood.

Credits
  • Client:
    Lien-Wu Chen
  • Design:
    Chains Interior, Taipei, Taiwan

Statement by the Jury

The out-of-the-ordinary design of this family house was precisely tailored to its residents and skilfully reflects familiar details of their family history.