Red Dot Design Award
Office

Penetrating Perception, Concealing Power

Penetrating Perception, Concealing Power | Red Dot Design Award

Back Download

The design of this office retains the character of the old building in which it is located. In order to accentuate the special quality of the space, due in part to the five metres high walls, it does without unnecessary partitions or embellishments. Instead, the chosen materials create a link to the original space: black paintwork, cement floors and dark grey steel panels echo the original surroundings. New construction elements are made of steel and iron, which corrode naturally with time and take on a strong and beautiful appearance.

Statement by the Jury

This office is a winning solution to presenting a powerful interior design that skilfully adapts a historic building to a contemporary use.

Red Dot Design Award

Credits
  • Client:
    AD Architecture, Shantou, China
  • Design:
    AD Architecture, Peihe Xie, Shantou, China