Brand Store

Schmidtmeier

Back

Interpreting the principle of an “open bakery” literally, the retail design for the city bakery Schmidtmeier in Bochum, Germany, sets out to remove the strict borders between traditional bakery and modern store. The result is an inviting “favourite location” where the tradition of bakery merges with the atmosphere of a market hall featuring an industrial aesthetic. The overall composition integrates a clear, Scandinavian language of form, including solid oak, high-quality marble and unornamented cement tiles. To increase this effect, the entire interior design – from product presentation to tables, chairs and even napkin holders – was custom-tailored to this purpose.

Credits
  • Client:
    Schmidtmeier Betriebsgesellschaft mbH, Bäckerei & Konditorei, Bochum, Germany
  • Design:
    Gregor & Strozik Visual Identity GmbH, Bochum, Germany
  • Creative Direction:
    Thorsten Strozik