Office and Exhibition Area

Urban Interface

Back

The interior design of these rooms, located on the ground floor of a residential building, is governed by their division into an exhibition space and an office area. The external wall facing the street has been removed and replaced with a large pane of glass to introduce daylight into the space. The exhibition area is supported by a concrete structure that also links the outside with the inside. This section is designed in restrained natural colours which automatically focuses attention on the paintings on display.

Credits
  • Client:
    Indot Image, New Taipei City, Taiwan
  • Design:
    Indot Design, Minhui Cheng, Taipei, Taiwan

Statement by the Jury

The cleverly thought-out design of Urban Interface is a successful example of how to combine an office area with an art exhibition space.